با توجه به این موضوع که استفاده از قهوه به عنوان نوشیدنی و مصرف روزانه مردم هر روزه در حال افزایش است نیاز به برخی وسایل و تجهیزات همچون تمپر نیز یکی از نیازهای اساسی شده است. چنانچه میخواهید یک اسپرسو عالی تهیه کنید، جدا از خرید قهوه مناسب، باید حتما یک تمپر داشته باشید. اما اینکه تمپر چیست، چه کاربردی دارد و چگونه استفاده میشود را در ادامه برای شما شرح خواهیم داد. با ما همراه باشید.
تعریف تمپر
امکان دارد برخی افراد که دوست دارند اسپرسو خود را در منزل درست کنند نه کافه، اطلاعاتی راجع به تمپر نداشته باشند. تمپر یک وسیله کوچک و کاربردی است که در فرآیند درست کردن اسپرسو بسیار مهم است. شکلی کاملا ساده دارد و کار با آن نیز بسیار راحت است.
کاربرد تمپر
همانطور که گفته شد تمپر وسیلهای است برای تهیه اسپرسو که دانههای قهوه را کمپرس مینماید. این فرآیند میبایست پیش از شروع به درست کردن قهوه انجام شود. به این صورت که پودر قهوه را پیش از آنکه در داخل محفظه مخصوص قرار داد، با استفاده از تمپر کاملا فشرده میکنند و سپس آن را داخل دستگاه قهوهساز میگذارند.
چنانچه پودر قهوه قرار داده شده در دستگاه قهوهساز به خوبی فشرده نشود آب به راحتی از آن عبور میکند. در نتیجه اسپرسو با کیفیتی نخواهید داشت و عطر و طعم آن نیز دلپذیر نخواهد بود. پس بهتر است حتما با استفاده از تمپر فشرده شود. همچنین سطح صافی که در زمان فشرده کردن قهوه از طریق تمپر ایجاد میگردد، موجب میشود که آب به شکل کاملا یکپارچهای در محفظه جریان داشته باشد و در نتیجه اسپرسو درست شده کاملا مناسب و از هر لحاظ قابل قبول است.
در واقع پس از تمام این توضیحات باید گفت که اصلی ترین کاربرد تمپر زمان دادن به آب است که به بهترین شکل با پودر قهوه تماس پیدا کند.
نکات مهم جهت استفاده از تمپر
برای کار کردن با تمپر لازم نیست که به تمپر بیش از حد نیرو وارد کنید. فقط کافی است که پودر قهوه را از طریق تمپر به آرامی فشار دهید.
برای استفاده توصیه میشود از یک سطح صاف استفاده کنید تا بفهمید که چه مقدار نیرو برای فشرده کردن پودر قهوه لازم است و مقدار فشار در تمام سطح کاملا یکسان باشد.
دقت کنید که تمپر را به درستی داخل پورتافیلتر قرار دهید تا مشکل ناهمسطحی در پودر قهوه به وجود نیاید.
انواع تمپر
- تمپر محدب آمریکایی Curve American
- تمپر محدب اروپایی Curve Euro
- تمپر تخت Curve Flat
- تمپر شیاردار Ripple Curve
علاوه بر انواع ذکر شده در بالا تمپرها در اندازههای مختلفی نیز وجود دارند که به طور معمول از ۵۱ میلی متر الی ۵۹ میلی متر هستند و این تفاوت در اندازه برای هم اندازه بودن با دستگاه قهوهساز در نظر گرفته شده است.
دستهی تمپرها نیز در شکلها و جنسهای متفاوتی تولید میشوند که ممکن است به صورت چوبی و یا پلاستیکی در نظر گرفته شوند.
ویژگیهای تمپر
همانطور که در بالا به آن اشاره کردیم تمپرها بر اساس اندازه جنس و مدل بسیار متفاوت هستند. در زیر به برخی ویژگیهای آن اشاره میکنیم:
- وزن مناسب جهت استفاده و فشار استاندارد برای فشردهسازی
- کیفیت بالا در ساخت قطعات آن که میتواند در طعم کیفیت قهوه نیز تاثیرگذار باشد.
- استفاده از دو جنس مرغوب برای ساخت دسته تمپر، که عمدتا به صورت کالیبری و غیر کالیبری هستند.
- استفاده راحت
- متنوع در جنس و طرح
قیمت تمپر
همانطور که در بالا نیز گفته شد تمپر در طرحها و جنسهای مختلفی تولید و ارائه میشود که این تنوع و تفاوت به طور مستقیم در قیمتگذاری آن تاثیرگذار است. به این شکل که تمپر با قطر ۵۹ میلی متری از دیگر تمپرهای با قطر کمتر گرانتر خواهد بود. همچنین تمپرهایی که تخت هستند به دلیل کاربرد بهتر، گرانتر از سایر انواع آن خواهد بود.
از جمله موارد دیگری که بر قیمتگذاری تمپرها تاثیر دارد، جنس دسته آن است و این یعنی تمپرهای دسته چوبی قیمت بیشتری به نسبت تمپرهای دسته پلاستیکی میتواند داشته باشد. همچنین جنس خود بدنه تمپر نیز در قیمتگذاری آن موثر است.